Három somogyi étterem csatlakozott

2024.03.09. 17:30

Három éttermi fogás maximum tízezer forintból

Különleges étlappal készült három somogyi étterem a következő napokban. Csatlakoztak a március 7-én elindult Országos Étterem Héthez, melynek lényege, hogy az éttermek egységes fix, rögzített árakon kínálják háromfogásos menüjüket.

Góz Lilla

Fotóillusztráció

Fotó: Für Henrik

 Bíznak abban, hogy minél többen ellátogatnak hozzájuk, hogy a különleges menüsort megkóstolják.  Az akció március 7. és 24. között zajlik a kéthelyi Lokál 47, a Hotel Kardosfa étterem és a marcali Mester Cukrászda és Étterem részvételével. 
– Azért csatlakoztunk, mert szerettük volna tudni, nagyjából hol tartunk a magyar gasztronómiai térképen – mondta el Németh Krisztián, a Hotel Kardosfa igazgatója. Hozzátette: különleges étlapot állítottak össze az alkalomra. Kóstolhatnak náluk előételként rántott hurkagolyót majonézes sajtkoktéllal. Főételnek vad székely káposztát, pisztáciakéregben tálalt szarvasszeletet kínálnak, utóbbit fokhagymás lángossal és vargányamártással. Desszertnek som lekváros panna cottát is fogyaszthatunk. 

Sok külföldi vendégre számítanak

– Csak online lehet előre foglalni asztalt ezeken a napokon, azt látjuk, hogy sok budapesti és külföldi vendég érdeklődik. Az akció keretében picikét olcsóbb áron tudnak nálunk étkezni, 5900, 7900 vagy 9900 forintos áron lehet választani a kínálatból – emelte ki Németh Krisztián. – Ki lehet gazdálkodni ezt az árat, és abban bízunk, hogy a vendégek értékelik a felszolgálók és a konyha munkáját – mondta el Németh Krisztián
A marcali Mester Étterem és Cukrászda ötödik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. Előételnek spárgakrémlevest vagy sült kacsamellet, főételnek lazacpisztrángot vagy Rib-Eye steaket is rendelhetünk. 
– Az akció révén korábban 80-100 vendéget tudtunk hozni az étteremnek, korábbi tapasztalatunk szerint többségük nem helybéli volt, de törzs­vendéggé vált – mondta el Ható András, az étterem tulajdonosa. Megjegyezte: az idei év nem kezdődött jól a vendéglátósok többségének. 
– Az élelmiszer-alapanyag drágulását és az energiaköltségek folyamatos emelkedését miden nap érezzük, de emellett egyre nagyobb a bérköltségünk, amit nem könnyű kigazdálkodni. 
 

Több tízezer vendégre számítanak

Az Országos Étterem Héthez százhatvannál is több „TOP étterem” csatlakozott, melyek közül több mint 120 budapesti és közel 40 az ország különböző pontján található meg. Számos olyan étterem is résztvevője az étteremhétnek, mely Magyarország 100 legjobb étterme közé tartozik Michelin-ajánlással vagy Michelin Bib Gourmand minősítéssel rendelkezik. A különböző éttermek weboldalunkon tették közzé, hogy milyen menükkel várják a vendégeket. A legutóbbi, 2023. októberi étteremhét nagy siker volt, több mint harmincezer vendég foglalt asztalt. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában