Pályázat

2024.03.04. 10:02

Hátizsákban az erdő

Az erdő, mint pedagógiai tér kalandot, felfedezést, kikapcsolódást jelent, ezért a magyarországi óvodákban a természeti értékek, azon belül is kiemelten az erdő megismertetése jelen van.

Harsányi Miklós

 – A Hátizsákban az erdő módszertani gyűjteménnyel az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) a legfiatalabb generáció számára is a természet csodáira, az élmény útján történő ismeretátadás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet – közölte hétfőn az OEE. – Célunk, hogy a pályázat útján elnyerhető eszközök és leírások segítségével az óvodapedagógusok saját maguk is képesek legyenek élményteli foglalkozásokat tartani, ha éppen nem áll módjukban ellátogatni csoportjaikkal valamely erdészeti erdei iskolába. A hátizsákban található terepi eszközök ugyanis a tapasztalati úton történő tanulást szolgálják és számos új játék, feladat, foglalkozás épülhet rájuk.

A pályázaton Magyarországon működő köznevelési intézmények közül az óvodák, egységes óvoda-bölcsődék – beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is – óvodapedagógusai vehetnek részt intézményenként legfeljebb egy pályázattal. A határidőig leadott érvényes pályázatok között sorsolással dől el a nyertesek névsora.

A pályázati online űrlap kitöltésére 2024. március 4-14. között lesz lehetőség. A nyerteseket március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján tesszük közzé valamint a megadott e-mail címen értesítik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában