Politika

2024.03.11. 09:09

Herényi nem kímélné az ügyészeket és a bírókat sem

Herényi Károly egy DK-s választási győzelem esetén mindenkit letartóztattatna, de nem kímélné azokat a bírókat és ügyészeket sem, akik az ellenzéknek nem tetsző indítványokat készítettek, valamint ítéleteket hoztak.

MW

Ezt a véleményét megerősítette a Sonline.hu-nak is. Mint kiderült, azok sem számíthatnak más elbánásra, akik az Orbán-rendszer fennmaradásában „szerepet vállaltak”. Azt – egyelőre - nem tudjuk, hogy a dolog megállna-e a letartóztatásnál, bíróság elé állításnál, vagy következne-e a vagyonelkobzás, netán a teljes kisemmizés, „földönfutóvá tétel”, amit Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ígért meg egy parlamenti felszólalásában. Persze mindez jogállami keretek között történne. 
Herényi Károly, a Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület elnöke, aki folyamatos harcban áll települése önkormányzatával is, a DK TV vendége volt. Nem tudni, hogy az MDF korábbi politikusa, frakcióvezetője csak erősebbeket akart-e mondani Kálmán Olgánál, aki másokkal együtt ott volt stúdióbeszélgetésen. Mint ahogy az sem, hogy a helyi tapsverseny nyertese szeretett volna-e lenni. De tény: a DK-tévé helyi közönsége megtapsolta. Herényi szerint ugyanis az Orbán-kormány előbb-utóbb meg fog bukni, s szerinte „valószínűleg a sajátjai buktatják meg”. Azonban úgy értékelte, hogy az ellenzéknek, ha kormányra kerül, nem száz nap türelmi idővel kell készülni erre a helyzetre. Ehelyett Herényi szerint a bukás után már egy nappal letartóztatásokat kell foganatosítani. Következzenek kirúgások, mint manapság Lengyelországban. Illetve azt a Gyurcsány Ferenc által nyilvánosságra hozott tételt is támogatta, hogy „jegyezzük meg bírók és ügyészek nevét.” Azt hangoztatta, hogy 1990-ben elmaradt az elszámoltatás, és ha ezután is így történik majd, akkor nem lép előre az ország.
 

Letartóztatásokba fogna a választás másnapján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában