Vármegyeháza

2024.03.26. 12:11

Kincsvadászatra hívják a somogyi iskolásokat

Fotókat és javaslatokat vár az értéktár bizottság; pályázatot hirdetnek a középiskolásoknak.

Sonline.hu

Fotó: TIBOR KOVACS

A Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság pályázatot hirdet középiskolás diákoknak a vármegyei értékek és hagyományok felkutatása és bemutatása témában. A benyújtási határidő: 2024. április 30. 
A felhívás célja: Somogy vármegyében található a vármegye számára kiemelkedő jelentőséggel bíró értékek feltárása és bemutatása a Somogy Vármegyei Önkormányzat honlapján a som-onkorm.hu menüpont alatt található kiírás szerint a mellékletek figyelembe vételével. Az értékfeltárás az 1. számú mellékletben szereplő értékkategóriák szerint történhet, míg a Somogy Vármegyei Értéktárban már szereplő értékek listáját a 2. számú melléklet tartalmazza. A felhívásra pályázhat bármely középiskola diákja saját nevében, aki Somogy vármegyében található állandó lakcímmel rendelkezik. A kiválasztott érték bemutatását írásban, a mellékelt sablon (3. sz. melléklet) részletes és pontos kitöltésével kell megtenni. A kiválasztott értékről 3 saját készítésű fotót is be kell nyújtani. A javaslatot e-mailben kell beküldeni a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság titkárának a [email protected] e-mail-címre. A pályázathoz mellékelni kell kiskorú esetén a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. A benyújtott pályázatot a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság bírálja el májusban tartandó ülésén. Az ülést követően a pályázókat e-mailben értesítjük a döntésről legkésőbb május 15. péntekig. A legjobb pályázatokat díjazzák. A 3. helyezett 25 ezer, a 2. helyezett 50 ezer, az 1. helyezett 100 ezer forint értékű ajándékban részesül, és az általa javasolt értéket a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke javasolja a somogyi értéktárba való felvételre. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában