Évértékelő

2024.03.01. 17:30

Nehéz évek után nyíltak új távlatok - videóval

Sok éven át érvényes és értékes hagyomány folytatódott, mert Szita Károly polgármester az idén is évértékelőt tart, hogy a Kaposvár Polgáraiért Egyesület és az érdeklődők ismereteket kapjanak a város múltjáról és jövőbeni terveiről – így konferálta fel Rosta István tudománytörténész, az egyesület volt elnöke a városvezetőt pénteken az Arénában.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

Szita Károly, Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya mellett foglalt helyet a közönség soraiban, majd a színpadra sietett.
– Három évtizede kezdődött a közös városépítő munka, és mindvégig kitartottunk egymás mellett – fordult a szépszámú hallgatósághoz a polgármester. – A siker hosszú évek alatt jött el, és ennyi idő alatt nyugat-európai mércével is mérhető várost teremtettünk az utóbbi évtizedben az elmúlt 100 év legjobb teljesítményével. A közös munka legnehezebb három évén vagyunk túl, de megnyertük vele a XXI. századot. 

Fotó: Lang Róbert

A város előrehozta és felgyorsította az energetikai beruházásait, hogy ne csupán túlélje a válságot, de győztesen kerüljön ki belőle, mutatott rá Szita Károly. A siker jövőképen és olyan biztos értékeken alapult, mint a családok tisztelete, a munka, a rend, a közösségi lét, a vallás és a természettel való együttélés. Azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a kaposváriaknak legyen munkája, és keressenek több bért, legyenek többen, mert ha nincs gyerek, nincs jövő, legyen mindenki egészségesebb, és csökkentsük az energiafüggőségünk. A gazdasági összteljesítményünk alapján Kaposvár a feltörekvő városok közé tartozik: a népesség alapján a 15., az egy főre jutó GDP szerint az első húsz város közé tartozunk az országban, és az egészségi állapotunk közepesnek mondható. A távlat ami a város előtt áll nagyívű, és ami ránk vár, az lelkesítő, tette hozzá. Szita Károly azt is felidézte, hogy Brüsszel két esztendeje tartja vissza az uniós forrásokat, ami Kaposvár esetében 15 milliárd forintot jelent, és ebből a pénzből energetikai beruházásokat hajtanának végre.                  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában