Örökség

2024.03.06. 09:42

Megújulhat a Szentesica és a nemzeti emlékhely

Kovács Gábor László

Tavaszi nagytakarítást hirdettek a Szentesica forrásvidékére, hogy rendbe rakják a Koppány emlékművet és környékét. A Szent László Nemzeti Emlékhely közelében gyalog megközelíthető a forrás, így kedvelt kirándulóhelynek számít. A tavasz közeledtével emelkedik a látogatók száma, ezért a somogyvári önkormányzat közösségi összefogásra hívott fel, hogy együttes munkával tisztítsák meg a Szentesica környékét. 
A padokat újrafestik és megújul a fából készült Koppány emlékhely, amelyet 2001. májusában adták át, a somogyfajszi történész konferencianapján, a történészek jelenlétében. A Szent László Somogyi Apátságáért Alapítványtól, a Dél-Balatoni Mézlovagrendtől, valamint helyi vállalkozásoktól érkezett támogatás a munkához. Információs táblát terveztek kirakni a helyszínre, és két hársfát is elültetnek az önkéntesek tiszteletére. 
A szalonnasütéssel egybekötött közösségi programra önkéntes segítőket várunk, és nem somogyvári résztvevőket is szívesen látnak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában