Nagyra nyúlt a nyúl

2024.03.20. 14:00

Tojásfákkal, ünnepi kompozíciókkal készülnek a húsvétra

A húsvéti várakozás lázában készülnek a települések a közelgő ünnepekre. Kéthelyen óriásnyúl fogadja a településre érkezőket, Nagyatádon 6000 színes tojás díszíti a fákat.

Koszorus Rita

Fotó: Nemeth_Levente

– Feltettük a korábban készített tojásokat és azokat is, amelyeket a látogatók hoztak a fára – mondta Molnár Balázs, Kéthely polgármestere. Ugyan az idén nem számolták meg, mennyi dísz került a fára, de tavaly csaknem 12 ezer színes tojás alkotta Kéthelyen a dekoráció középponti elemét. A tojásalagút építése még hátravan, de az óriásnyúl és a rollerező, valamint bringás nyuszik már a kéthelyi faluközpontot díszítik. Idén is készülnek egy kis meglepetésújdonsággal, de erről egyelőre többet nem árult el a polgármester. 

Balatonbogláron szintén tojásfát díszítenek a helybéliek. A Szabadság utcában elhelyezett, festett óriástojás mellé került egy tojásfácska, amelyre bárki felakaszthatja díszített tojásait. 

A nagyatádi Selmecbányai utcában élő Horváth Istvánék udvarán minden évben több ezer színes tojás vonzza a szemet. Az idén már közel 6 ezer tojás ékesíti a kisebb-nagyobb fákat portájukon. 
 

Fotók: Györke József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában