Fotók

2024.03.04. 17:00

Veszélyes közlekedés: a biztonságukért tekertek a berzsenyis diákok

A Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület hétfőn közlekedésbiztonsági foglalkozást rendezett a Berzsenyi Dániel Általános Iskolában, melyen húsz negyedik osztályos gyermek vett részt. Jelzőtábla-felismerés, szerencsekerék és a kerékpáros ügyességi feladatok is szerepeltek a programban.

Harsányi Miklós

– Először a közlekedési táblákról tanultunk, most az ügyességi pályán bicajoztunk  – mondta egy tíz éves kisfiú. – Nagyon szeretek bringázni, a szlalompálya és a bóják kerülgetése volt a legjobb.

Az Országos Polgárőr Szövetség hirdette meg a foglalkozásokat a vármegyeszékhelyeken és a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SVMRFK) munkatársai is részt vettek a rendezvény lebonyolításában. Herke Tamás, a  Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület elnöke azt mondta: a forgalomban sok veszély leselkedik a gyermekekre, döntő, hogy a diákok időben megismerjék az alapvető közlekedési előírásokat. A Berzsenyi iskolában a héten két foglalkozást tartanak, a következő pénteken lesz. 

– A legtöbb gyerek kerékpározik, sokan rollereznek és néhány év múlva kamaszként motorozni tanulnak – hangsúlyozta. – Azt tapasztaltuk, hogy ebben az életkorban a diákok fogékonyak az új tudásra és igyekszünk átadni azokat az ismereteket, ami a biztonságukat szolgálják. Négy ifjú polgárőr is segítette a programunkat.

Vácz Edit alezredes, a közlekedésrendészeti osztály helyettes-vezetője azt mondta: a gyalogosokra vonatkozó szabályokról is szó esett, akárcsak a kerékpárok kötelező felszereléseiről, melynek részét képez többek közt a fék, a csengő, és a világítóberendezések, s ajánlott a bukósisak viselése is. A diákok játékkockából közlekedési táblákat raktak ki és szerencsekerék is szerepelt a programban, ahol a diákok ajándékot nyerhettek. Borbola Ágota, a negyedikes diákok osztályfőnöke szerint a rendezvény segíti az önálló közlekedésre nevelést.

 Huszárné Forintos Mónika igazgató hangsúlyozta: örültek, hogy otthont adhattak a közlekedésbiztonsági találkozónak, ahol a tanulók sok élményt szerezhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában