Fotók

2024.04.15. 09:28

A világhírű tudós nyomdokán indultak el az informatikusok

Plakátkiállítással emlékeztek Neumann János, a 20. század legnagyobb tudósa születésének 120. évfordulójára a Táncsics Mihály Gimnáziumban pénteken.

Koszorus Rita

Fotó: TIBOR KOVACS

A tárlaton Erdősné Németh Ágnes, a Neumann társaság alelnöke tartott előadást. – Az volt a célunk, hogy minél több fiatalhoz eljusson a vándorkiállításunk, igyekeztünk úgy összeállítani, hogy könnyen értelmezhető információkat tartalmazzon – mondta a Neumann társaság alelnöke. 

Ugyancsak pénteken kezdődött el az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő diákok számára meghirdetett 21. informatikaverseny is a Táncsicsban. Az egri Neumann János Gimnázium csapata már nem ismeretlen a versenyen, hiszen kétszer már aranyérmet nyertek. – A szupercsapat most szintet váltott, mert 11.-esek lettek, és egy hölggyel megerősödve jöttünk – mondta Nemcsik János tanár. 

Fotók: Kovács Tibor

– A matematika, fizika jobban érdekel, de az informatika is közel áll hozzám, élvezem a szöveg- és képszerkesztést – mondta Novák Veronika, a friss erő a csapatban. 
– Négyéves korom óta foglalkozom informatikával. Az a célom, hogy legyen egy saját számítógépszervizem, ahol mindenféle problémára megoldást tudok nyújtani – mondta Lakatos Roland, aki szinte veteránként érkezett a kaposvári versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában