Siófok

2024.04.12. 11:25

Hódokat mentett az önkéntes állatvédő Siófokon

Egy bátor állatvédő mentett meg két bajba jutott, betonmélyedésbe esett hódot a Sió-csatorna közelében. Az állatbarát segítő ügyességének és elszántságának köszönhetően, újra élvezhetik szabadságukat.

Hajdú Marianna

Egyszerre két bajba jutott hódot is megmentett egy önzetlen állatbarát nemrégiben a Sió mentén. Vörös Zsuzsától, a Siófoki Állatvédő Alapítvány vezetőjétől megtudtuk Szentkirályi Tímea, az alapítvány egyik segítője mentette ki a slamasztikából a két bajba jutott állatot. 
A hódok, ezek a bájos, ám néha bajkeverő kis lények, a nyitott csatornán keresztül egy betonmélyedésbe zuhantak, amiben reménytelenül csapdába estek. Vélhetően a Sió korábbi magas vízállása sodorta őket oda, de az apadás után már nem érték el a csatorna nyílását, és így a betonüreg foglyává váltak. 
A helyzet sürgős volt, hiszen a hódoknak nincs sok esélyük a túlélésre ilyen körülmények között. Szentkirályi Tímea bátran és elszántan mászott be a betonüregbe, de a mentés nem volt egyszerű feladat. 

Azonnal eliszkoltak a megszokott, biztonságos helyük irányába

A rendre el-elillanó hódokat, fürgeségük ellenére egy rongydarab segítségével sikerült megfognia, majd visszahelyezte őket a csatornanyílásba. A hódok, mintha csak érezték volna, hogy újra szabadok, azonnal a csatorna felé vették az irányt és boldogan siettek el a vízben. 
Egy héttel korábban szintén Szentkirályi Tímea lelt rá egy magányosan kuporgó hódra az üreg alján. Akkor a katasztrófavédelem munkatársait hívta segítségül, akik nem csak kiemelték az állatot az üregből, de még arra is volt figyelmük, hogy a csapdába esett, majd hősiesen kiszabadított állatot készséges navigátorokként a vízig tereljék. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában