Zöld párbeszéd

2024.04.13. 16:28

Közös ügyünk a minél zöldebb jövő

Magyarország zöld jövője a középpontban: Witzmann Mihály és Weingartner Balázs a "Közös ügyünk a zöldenergia" online párbeszédet népszerűsítik. Cél a zöld átállás elősegítése és a közösségi egyetértés erősítése.

Hajdú Marianna

Magyarország zöld jövő előtt áll: ez a mondat jól összefoglalja Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Weingartner Balázs, a HUMDA elnöke által szombaton délelőtt tartott sajtótájékoztató lényegét. Az esemény középpontjában a "Közös ügyünk a zöldenergia" online párbeszéd állt, amely a zöld átállás és a fenntarthatóság fontosságát helyezi előtérbe Magyarországon.

A zöld átalakulás szükségessége

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő tájékoztatójában kiemelte: Magyarország jövője szorosan összefügg a zöldenergia előállításával és hatékony tárolásával. A zöld gazdaság kiépítése nem csupán környezeti, hanem gazdasági szükségszerűség is, hiszen az ország iparának modernizációra van szüksége a zöld energia hatékony megtermeléséhez. Ennek a célnak az elérése érdekében, a magyar kormány egy online petíciót indított, amely a zöldenergia stratégiájának megtervezésére és a közösségi egyetértés elérésére törekszik.

A zöldenergia konzultáció fontossága

Weingartner Balázs, a HUMDA elnöke hozzátette, hogy a konzultáció a társadalom és a politika számára egyaránt lehetőséget biztosít a zöld átállás legfontosabb kérdéseinek megvitatására. Hangsúlyozta, hogy a zöld konzultáció nem csak a jelenlegi helyzetről szól, hanem egy újabb ipari forradalom kezdetét jelenti, amelynek középpontjában a fenntarthatóság és a klímaváltozás áll.

Közösségi részvétel a zöld jövőért

A HUMDA elnöke kiemelte, hogy a zöld átállás megvalósítása közösségi erőfeszítést igényel, és mindenki hozzájárulása fontos. A zöld életre való kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a zöld közlekedés és az energiatakarékos megoldások fontosságára, amelyek mindennapi életünk részévé válhatnak.

Witzmann Mihály és Weingartner Balázs egyaránt hangsúlyozta, hogy Magyarország jelenleg jó pozícióban van a zöld energia terén, de ezt a helyzetet folyamatos fejlesztésekkel kell megerősíteni. Az online konzultáció kitöltésére buzdítva, mindketten kiemelték, hogy a közösségi egyetértés és részvétel elengedhetetlen a zöld átállás sikeréhez.

Közös ügy, közös jövő

A "Közös ügyünk a zöldenergia" online konzultációt már csaknem 60 ezren töltötték ki, ami jól mutatja, hogy Magyarország lakosainak is fontos környezetük mellett pénztárcájuk megóvása is. A zöld átállás Magyarországon közös ügy, amely mindenki aktív részvételét igényli.

A petíció még április 15-ig elérhető a magyar kormány zöldenergia oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában