Tisztaság

2024.04.20. 09:00

Közösségi szemétszedést szerveztek a Csillag utcában

Közösségi szemétszedésre várták a környéken élőket a Csillag utcában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat épületéhez.

Kovács Gábor László

Csonkáné Utasi Kati, a szeretetszolgálat dél-dunántúli régióvezetője elmondta: Kaposváron hat éve működtetnek jelenlétpontot a helyiekkel együttműködve. A családok és a gyerekek támogatásán túl az egyik céljuk az, hogy az elszemetesedett környék újra tiszta legyen, ezért közösségi alkalmakat szerveznek, konténereket biztosítanak, és az önkormányzattal összefogva igyekeznek rendben tartani a területet. Pénteken három konténert hoztak, ezek meg is teltek hamar. Az akcióban ötvenen vettek részt, családok jöttek, sok kisgyermekkel. Korábban a máltaiak osztottak már szemeteszsákokat a házaknál is, és az ott összegyűlt hulladékokat elvitették a szeretetszolgálat költségén. Azonban a közelben vannak szeméthalmok, amelyek akkorák, hogy csak gépi úton lehet eltávolítani, erre majd igyekeznek külön alkalmakat találni. 

 

A Csillag utcában kezdték, és végigjárták a szomszédos utcákat egészen a Dankó-kanyarig. Talán ez a város egyik legszennyezettebb, mutatta Borhi Zsombor kaposvári alpolgármester, aki maga is beszállt a takarításba. Szemeteszsákokat és gumikesztyűket hozott a munkához. Örült, hogy rengeteg fiatalt látott, mert azt reméli, hogy ha ők részt vesznek a lakókörnyezetük rendbe rakásában, akkor később sokkal jobban fognak rá vigyázni, és ezt a szemléletet átadják a társaiknak.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában