Szakmák mesterei

2024.04.15. 20:00

Kreativitásukkal inspirálják a többi diákot a szakmák mesterei

Félszáz diák és oktatóik mutatták be szakmájukat a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban hétfőn. Az intézményben tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Légy a szakmád mestere! elnevezésű kiállítást. Az egyhetes eseményre ezernél is több érdeklődőt várnak.

Marosi Gábor

Ínycsiklandozó süteményekkel csalogatták a látogatókat a Déli Agrárszakképzési Centrum (ASzC) Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai. A bonbonokat, tábla csokoládékat, habcsókokat és töltött teasüteményeket Horog Orsolya, Kalocsa Virág Csenge és Ivanics Judit Anna készítették. A tanulók lapunknak elmondták, azért választották az édességkészítő szakmát, mert kreatív dolgokat alkothatnak nap, mint nap. Kutasné Harsányi Tünde az intézmény oktatója érdeklődésünkre elmondta, képzéseik nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagyon népszerűek. Az édességkészítő szakon húsz tanulójuk van, de pék-cukrásznak és kistermelői élelmiszer-előállítónak is sokan tanulnak.

 

Műszaki beállítottságú diákok is képviselték magukat a kiállításon. Csicskó Réka és Takács Bence a KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium tanulói számítógép által vezérelt szökőkutat mutattak be az eseményen. A szoftverfejlesztő és tesztelő szakos fiatalok sok órát töltöttek azzal, hogy megtervezzék és elkészítsék a látványos alkotást. Takács Bence lapunknak elmondta, a középiskola után egyetemen akarja folytatni tanulmányait, később pedig egy cégnél szeretne elhelyezkedni.

Ha a fiatalok megtalálják a számításikat, akkor Kaposváron maradnak

Sárdi Péter a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület elnöke kiemelte, az esemény azt bizonyítja, hogy a szakmunkás tanulók egyre képzettebbek és magasa szinten művelik hivatásukat. – Kaposvár gazdasága fejlődik, ezért ezekre a gyerekekre szükség van – emelte ki. – Ha a fiatalok megtalálják a számításikat, akkor Kaposváron maradnak. Ez is a cél. Minden lehetőséget megragadunk, hogy bemutassuk a munkájukat, tudásukat, egyéniségüket – tette hozzá az egyesület elnöke.

Takács Szilvia a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium igazgatója elmondta, sok kreatív terméket hoztak magukkal a kiállítók, melyek arra inspirálhatják az általános iskolásokat, hogy válasszák a szakképzést és ott tanuljanak tovább. Az eseményen 17 kiállító 45 szakmát mutatott be. A résztvevőket Borhi Zsombor Kaposvár alpolgármestere és Huszti Gábor a somogyi közgyűlés alelnöke is köszöntötte. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában