TUDOK

2024.04.22. 09:49

Kutató középiskolások versengenek Kaposváron

Több mint száz fiatal mutatja be kutatási eredményét a Tudományos Diákköri Konferencia (TUDOK) Kárpát-medencei döntőjében pénteken és szombaton Kaposváron.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Az eseménynek a Táncsics Mihály Gimnázium ad helyet. Vámosi László az intézmény igazgatója a városházán rendezett pénteki megnyitón lapunknak elmondta, 15 szekcióban versengenek a diákok, köztük négy olyan táncsicsos fiatal is, akik az Arany János Tehetséggondozó Program keretében tanulnak az iskolában.

 

A versenyzők az orvostudomány, biológia, állattan, kémia, fizika területén mutatkoznak be, de van aki családfa-kutatással, pszichológiai és szociológiai témával készült. Vámosi László kiemelte, a legjobbak majd az egyetemi Országos Tudományos Diákköri Konferencián is előadhatják kutatási munkájukat. Borhi Zsombor Kaposvár alpolgármestere a megnyitón hangsúlyozta, különleges nemzet a magyar, mert népességarányosan a közvetlen élmezőnybe tartozik az egy főre jutó Nobel-díjasok számában. Hozzátette, azok, akik részt vesznek ezen a versenyen, zálogai annak, hogy a magyar nemzet továbbra is sikeres maradhasson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában