Tűz a sávházban

2024.04.17. 18:06

Megfeketedett emlékek maradtak a kiégett lakásban

Szinte mindene elégett a tűzben annak a kaposvári házaspárnak, akinek hétfőn gyulladt ki a lakása a sávházban. Festmények, értékes használati eszközök, könyvek, ruhák semmisültek meg a pusztító lángoktól és a hatalmas hőtől. A tűzeset után sokan segítettek már a családnak, azonban ahhoz, hogy újra megfelelő körülmények között tudjanak élni, még sok jószándékú emberre lenne szükségük.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

A lépcsőházban és a nyolcadik emelet folyosóján is érezni lehetett az égett illatot két nappal a tűzeset után. A lakásban azonban még jobban felerősödtek az égett műanyagra emlékeztető, fojtogató szagok. A látvány azonban még ennél is borzalmasabb volt ottjártunkkor. A korábban hófehér falak teljesen elfeketedtek, a műanyag tárgyak, eszközök megolvadtak, sok régi emlék, köztük fényképek pedig teljesen elégtek. Amit nem ért tűz és hő, az is használhatatlanná vált, mert az oltás miatt teljesen átnedvesedett, vagy annyira magába szívta az égett szagot, hogy ki kell majd dobni.

sávházi lakástűz
Fotó: Lang Róbert

– Ez volt a kedvenc bőrkabátom és a drága zakóm – mutatta a használhatatlanná vált ruháit a családfő, aki többször is elérzékenyült, amikor meglátta a megégett személyes holmijait. Felesége szemébe is könnyek szöktek, látva a konyhában és a fürdőben is megsemmisült, tönkrement eszközöket. A házaspár nehezen tudta szavakba önteni, milyen érzés kavarog bennük, ezért lányuk mesélte el, hogyan változott meg életük a tűzeset után.

sávházi lakástűz
Fotó: Lang Róbert

– Nekünk nem volt biztosításunk a bérlakásra, az önkormányzatnak azonban igen, az ingóságokat viszont nem fedezi – mondta Reha-Visnyei Veronika Júlia. – Annyit tudunk, hogy a lakást teljesen felújítják majd, mert a falakba is beivódott a szag. Szüleim addig átmenetileg nálunk laknak majd a Balatonon. Az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni, próbálnak egy másik lakást kiutalni nekik, de ez mind időbe telik. A tűzeset után nagyon sokan ajánlották fel segítségüket. Bútorokat, ruhákat, eszközöket akartak adni, viszont jelenleg az anyagi támogatás a legnagyobb segítség, mert egyelőre nem tudunk hova pakolni – tette hozzá Reha-Visnyei Veronika Júlia.
A családnak a 10403909-86755553-86671004 számlaszámon keresztül is lehet segíteni.

 

Cigarettacsikk okozhatta a tüzet 

A sávházban élők közül is sokan gondolják úgy, hogy támogatják a Visnyei családot. Egy idősebb férfi, akinek mozgáskorlátozott gyermeke van, szemünk láttára adott át kettő tábla csokoládét és 10 ezer forintot a családnak. – Tudjuk, hogy nem egyszerű adakozni, mert sokan élnek nehezebb körülmények között, de azt látjuk, hogy a kisemberek önzetlenül segítenek – emelte ki Reha-Visnyei Veronika Júlia. – Édesanyám gerincét megműtötték, ezért neki speciális matracon kell feküdnie, de sajnos az is odalett a tűzben. Bízunk abban, hogy sikerül majd egyet szereznünk – mondta.
Reha-Visnyei Veronika Júlia arról is beszélt, hogy hivatalos jegyzőkönyvet még nem kaptak, de a tűzoltók elmondása szerint cigarettacsikk okozta a tüzet, mely valamelyik emeleti erkélyről eshetett le. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában