Meglepi

2024.04.02. 13:51

Mesekönyvet és társasjátékot rejtettek el az óvoda udvarán

Óvodás kisgyermekeknek juttatta el a Vöröskeresztnél összegyűjtött adományokat a húsvétot megelőző napokban a szervezet egyik gimnazista önkéntese.

Andricz Gabriella

A játékokat, mesekönyveket, édességeket február óta gyűjtötte a gyerekeknek. 
– Nagyon szeretek szervezkedni, ötletelni és örömet szerezni másoknak, ezért találtam ki a mostani akciót is – mondta lapunknak Rajhona Henrietta, a kaposvári Táncsics-gimnázium tizedikese. – Még februárban keresett meg egy adományozó, akitől plüssállatokat, mesekönyveket, társasjátékokat, kirakókat és színes ceruzákat kaptunk. Mindezt kiegészítettük édességgel, hiszen azt minden gyerek szereti, és bekopogtattunk az ajándékokkal a kaposvári Tallián utcai óvodásokhoz, még a tavaszi szünet előtt. 
Az adomány átadása sem volt hétköznapi. Az udvaron rejtették el az ajándékokat és a gyerekeknek kellett megkeresniük valamennyit. – Hatalmas élmény volt számomra látni az izgatott gyermekarcokat és azt az örömöt, amikor találtak valami meglepetést a mászókán, vagy a hintán –mondta el a diáklány. 
 

Élménnyé változtatták az átadást 


– Szívesen maradtam volna még köztük pár órára játszani, nagyon sajnáltam, hogy nem maradhattam tovább – mondta Rajhona Henrietta. – Úgy érzem, sokkal nagyobb örömöt okoztunk a keresgéléssel a gyerekeknek, mintha csak átadtuk volna a meglepetést az óvodának – tette hozzá a gimnazista. 
Fotó: MW

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában