Nagyatád

2024.04.07. 02:00

Összefogás kell egymás lejáratása helyett

Györke József

Adjuk vissza az országot a fiataloknak! – erről beszélt Nagyatádon Vona Gábor, a Második Reformkor Párt elnöke és Pekárné Farkas Emese alelnök. A csütörtök esti fórumon mindketten arról beszéltek, hogy úgy érzik, kevés az alternatíva, kevés politikai szervezet képviseli a magyar fiatalok érdekeit, ezért bontottak zászlót. 
Szerintük a mai fiataloknak minőségi oktatásra van szükségük, ezt azonban ma Magyarországon csak a fizetős magániskolákban kaphatják meg, s nem véletlen, hogy egyre több fiatal megy külföldre tanulni. Nemcsak hazánk, hanem a Európai Unió is reformra szorul. 
Vona Gábor elmondta: azért távozott korábban a Jobbik elnöki posztjáról, mert úgy érezte, hogy nem jófelé tartanak. Az új párttal a célja a társadalom felrázása. – Elődeink képesek voltak összefogni – mondta. – Ma viszont minden politikai oldal egymás szapulásával, lejáratásával van elfoglalva. Polgárosodásra van szükség, de egy színesebb palettával. 
Elmondták: szeretnének pártmentes önkormányzatokat, amelyek nagyobb önállóságot kaphatnának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában