Vélemény

2024.04.15. 10:04

Őszintén szólva

Kovács Gábor László

Elég szkeptikus vagyok az internettel kapcsolatban, de el kell ismernem, hogy kellemesen is meg tud lepni, bár nem hittem volna. Egy fiataloknak szóló közösségi oldalon most új divat terjed, az őszinteség, és nem találom hülyeségnek. A trendet egy 26 éves dániai ifjú indította el egy márciusi bejegyzésével, ami arról szólt, hogy mi az a nyolc dolog, amit szégyell magáról hangosan kimondani. Elmondta, hogy a videót azért készítette, mert magányosnak és bizonytalannak érezte magát. Feltárta a külsejével kapcsolatos aggályait, és azt, hogy gyakran hasonlítja össze magát és életét a közösségi médiában látottakkal. Azon tépelődik, hogy vajon sikerül-e szerelmet találnia, karriert és családot alapítania. Azt gondolta, hogy az élete senkit sem érdekel, de a legnagyobb meglepetésre már 1,3 millióan látták a posztját, és sokan támogatják. 

Minden rokonszenvem az övé és az őszinteséghullámé, amit elindított. Az őszinteség máshová is begyűrűzhetne. Például kötelezővé tenném, hogy igyon igazságszérumot az, aki a politikai pályára lép. Nem elég az interneten posztolni és szónokolni, kíváncsi lennék, hogy a vallató vegyszerek hatására őszintén mit mondana a szándékairól az, aki mondjuk polgármesternek indul egy somogyi településen. S minden tiszteletem azé, aki vállalná a próbát, mert nem más, mint amilyennek mutatni akarja magát. 

Szerencsére hiteles emberekből is akad szép számmal mifelénk, így nem érdemes feladni a reményt, üzenhetjük a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában