A somogyiak mondhatják meg, hogy hol mérjenek

2024.04.07. 14:00

Ötletelni hív a rendőrség

A somogyiaktól várnak javaslatokat a rendőrök, hogy április 19-én hol végezzenek 24 órás sebesség-ellenőrzést. Drónt, fedélzeti kamerát, mozgó és fix telepítésű traffipaxot is bevetnek.

Harsányi Miklós

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

Orbán Zoltán, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SVMRFK) szóvivője közölte: a Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Ők kérték fel először a helyi közösséget arra, hogy javasoljanak helyszíneket, ahol szerintük szükség van sebesség-ellenőrzésre. 
– Ma már valamennyi Roadpol-tagállam alkalmazza ezt – mondta Orbán Zoltán. – Az ellenőrzés ideje alatt – április 19 hajnaltól április 20 hajnaláig – 24 órás időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi sebességmérő eszköz használatban lesz. 
A szóvivő azt is közölte: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött sofőrök 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Az ellenőrzési helyek kijelölésébe a somogyiak is beleszólhatnak, ezért idén várják a javaslatokat, hogy hol legyenek sebesség-ellenőrzési pontok. 
 

A 67-esen és a Vásártéri úton érdemes mérniük 

A javaslatokat április 8-án délig várják a [email protected] e-mail-címen. Tóth István, a közlekedéstudományi egyesület somogyi elnöke azt mondta: Kaposváron a Vásártéri úton, a Pécsi utcában és a 67-es út városba vezető szakaszán mindenképpen érdemes a rendőröknek sebességet mérni. György-Dávid Valentin, a Pannonvasút Egyesület alelnöke pedig azt hangsúlyozta: időről időre előfordulnak olyan balesetek, amikor a sofőrök letörik a vasúti sorompórudat, ezért a vasút mellett célszerű a rendőri jelenlét.
– Gyorshajtás, figyelmetlenség is okozhat balesetet – mondta. – Szerintem Kiskorpád, Fonyód és Marcali térségében volna célszerű vizsgálni a közlekedőket. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában