Ellenőrzés

2024.04.03. 08:39

Ötven üveg alkoholt rejtettek el a poggyászba, de a csempész cigiből sem volt hiány az utakon

Alig néhány óra leforgása alatt két cigarettacsempészt csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zala vármegyében.

Harsányi Miklós

A pénzügyőrök egy márciusi délután kezdeményeztek ellenőrzést egy bolgár teherautó sofőrjénél, tájékoztatta szerkesztőségünket szerdán az adóhatóság. –  A gépkocsiban két gyermek is utazott, akiket a sofőr Franciaországba vitt a szülők kérésére baráti alapon. Az autó átvizsgálásakor az utastérből előkerült pótkerekek tompa hangja arról árulkodott, hogy nem csupán szívességi fuvarról lehet szó. A kerekekből 800 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő, a poggyászból 50 üveg alkohol.  A 37 éves gépjárművezető bevallotta, hogy az illegális termékeket ő rejtette el.

A NAV azt is közölte: alig néhány órával később egy 45 éves asszony bukott le a pénzügyőri ellenőrzésen, aki két fiával szintén Franciaországba tartott. A járőrök a pótkerék helyénél észrevették, hogy az autó egész padlózatát cigarettával tömték meg. Az alvázból összesen 1180 doboz csempészáru bukkant elő. A nő elárulta, hogy úgy gondolta, ha ráülnek, könnyen megússzák.

A pénzügyőrök összesen 1980 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le több, mint ötmillió forint értékben, derült ki a tájékoztatóból. Az elkövetőknek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelniük kell, mellette több millió forint bírságra is számíthatnak.

Ahogy a legtöbb hasonló esetben, a lefoglalt árut meg fogják semmisíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában