Játék

2024.04.04. 07:00

Rongylabdázás és lengőteke a tananyag a Vilma-házban

Új kiállításokkal és népi játékokkal várja a tavaszi szünetben a gyerekeket a somogyszobi Vilma Háza Alapítvány.

Györke József

Bemutatták a téli fonóban készült horgolt és kötött alkotásokat, a terem másik felében pedig a Nemzeti Művelődési Intézet szakköri programja keretében nemezből készült termékeket is megcsodálhattuk – mondta Berta-Szabó Georgina szervező. 

A hatalmas udvarra már hétfőn is játszani hívták a gyerekeket, akik menetleveleket kaptak és gyűjtötték szorgalmasan a pontokat az állomásokon. Sokféle népi játékot és mesterséget kipróbálhattak; készíthettek szélforgót, golyókat gurítottak a célba, műanyag csirkét üthettek bele a kosárba, rongylabdával dobták szét a dobozgúlát, lengőtekéztek. 

Kedvelték a labirintust, a kötélhúzást és a zsákban futást, beöltözhettek népviseletbe és fotó is készült róluk. A nap végén előkerült sok-sok csokoládé, süti és kalács is. A legügyesebbek jutalmat is kaptak. A szervezők szándéka az volt, hogy játékos honismereti órán vegyenek részt a gyerekek. 

Sok ellenállást kellett leküzdeni 

Az egyik csöppség ki sem várta, hogy valamennyi bábut felállítsák, odament és kézzel döntötte le a bábukat, amíg édesapja el nem csábította másik helyszínre. A rongylabdások pedig elkészítették a dobozgúlát, de mire dobásra került volna sor, a szél szétgurította a dobozokat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában