Videó!

2024.04.05. 19:00

Százak tekertek át az új Fonyód-Csisztafürdő kerékpárúton

A Fonyód és Buzsák-Csisztafürdő közötti új kerékpárút átadása új korszakot nyit nem csak a térség turizmusában és közlekedésében, de a mindennapi életben is.

Fotó: Nemeth Levente Foto

Pénteken kora délután hivatalosan is átvehették az utat a kerékpárosok. Legalább kétszáz felnőtt és gyerek pattant nyeregbe pénteken délután Fonyódon a néhány hónapja elkészült bő 5 kilométeres kerékpárút fonyódi végén, a Boros kastélynál, hogy aztán áttekerjenek Csisztafürdőre a nyári meleget idéző napsütésben. A rengeteg résztvevő is jól mutatja, hogy mekkora volt az igény ennek az útnak az elkészülésére. Kényelmes tempóban körülbelül 20 perc alatt tették meg a távot a bringások, amit végig két rendőrautó is kísért, és egy egészségügyi autó is biztosított. 

A jelképes célba nagyon vidáman érkeztek a tekerők, ahol az átadó ünnepélyes része zajlott. A nemzeti színű szalagot Hidvégi József ,Fonyód polgármestere, Kara Lajos, Buzsák polgármestere, Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke vágták át, ezzel hivatalosan is átadva a közönségnek az elkészült kerékpárutat. 

A buzsáki néptáncosok és a fonyódi kishuszárok szemet gyönyörködtető öltözékükkel még ünnepibbé varázsolták a régóta várt pillanatot. Az esemény lezárásaként a megfáradt túrázók a Látogatóközpontot is körbejárhatták, ahol vendégváróban is részesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában