Kutyák napja

2024.04.21. 08:10

Vadászkutya kiállításon szaladgáltak a négylábú barátaink

Két versenyt is rendeztek, mindkettőn egy argentin vadászkutya bizonyult a legszebbnek.

Góz Lilla

CEC Kutyakiállítás Kaposváron.

Fotó: Muzslay Péter

Hűvös volt az idő szombaton, de az eső elkerülte a kaposvári Best Dog kutyaiskola telephelyét a Zaranyi lakótelepen. Délelőtt a Szent Hubertus Hunting Dog Showt rendezték, míg délután a Nemzeti Vadászkutya Kiállítást.

Ötszáznegyvenhárom vadászkutyát vezettek fel a magyar, olasz, portugál bírók előtt, mindkét versenyen egy argentin dog emelkedett ki a mezőnyből.

 – mondta el Szmolka János, a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület elnöke. A főszervező elmondta, hogy a kutyákat fajtánként, nemenként és korcsoportonként értkelték. – Azt tapasztaljuk, hogy a tenyésztőknél csökkent az almok száma, ez abból adódik, kevesebb a kiskutyák iránti kereslet, ezt több tényező befolyásolja, de a költségek eléggé elszaladtak – jegyezte meg Szmolka János. 

Kiemelte: még mindig a rövidszőrű magyar vizsla és a tacskó a népszerű fajta, de angol-magyar-perzsa-orosz agárból, ír farkasból is sokat vittek a kiállításra, mert a kaposvári megmérettetés a magyar agár klub szépségteljesítmény versenyének egyik állomása volt. - Sokszor említettük már Somogy természeti értékeit, köztük a vadban gazdag erdeinket, viszont kevés szó esett eddig a vadászok hűséges társairól, a kutyákról – mondta el köszöntőjében Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke. Vasárnap pedig a terrierek mutatkoznak be Kaposváron három külföldi bíró előtt.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában