Szabás

2024.04.15. 11:20

Verseltek a szociális otthon lakói

Lőrincz Sándor

Tematikus versmondóversenyt rendezett a segesdi Gondviselés Szociális Intézmény szabási telephelye a költészet napja apropóján. A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen 17 költemény hangzott el, melyek mindegyike a hitről, a szeretetről, a jóságról szólt. Farkas Krisztina, a segesdi intézmény kőkúti telephelyének lakója Wass Albert Előhang című művével állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. A segesdi Farkas Józsefné második, a kéthelyi Szabó János pedig harmadik helyen végzett. Karádi Szilvia különdíjat kapott. A berzencei ellátott saját versét adta elő Isten szent mezején címmel. 

A nyolc intézményből összesereglett résztvevők ezt követően megtekintették a szabási katolikus templomot, ahol igeliturgiát mutatott be Laczkó Flórián plébános, illetve Bódis Tamás református lelkész, majd a résztvevők megtekintették a templom melletti kálváriát is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában