Fotók

2024.05.22. 13:45

Gyertyaöntésben jeleskednek a segesdi nyugdíjasok

A segesdi Kéknefelejcs Idősek Klubjának tagjai is részt vettek a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából a gyertyaöntő szakkör munkálataiban – mondta Jünglingné Bellai Aliz a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ nappali ellátásban részesülők segesdi egységének vezetője.

Györke József

Lőrincz Krisztina vezeti a szakkor, aki elmondta, hogy eleinte kevesen jelentkeztek, később aztán, látva a többiek lelkesedését, már annyian jelentkeztek, hogy két csoportot kellett kialakítani. Nem volt nehéz a kezdet, hisz videón megnézték a munkafolyamatokat, majd sablonokon gyakorolták a kötelező előírásokat. Ahogy születtek a szebbnél szebb gyertyák, már saját ötleteikből is készültek szép és formás, többszínű gyertyák.

Kiállításon mutatták be termékeiket a segesdiek. A gyertyákat úgy helyezték el, hogy tükrözték a négy évszakot. Meleg szavakkal üdvözölte aktív és lelkes munkájukat és a gyertyáikat Pékó Gábor polgármester. Baranyai Zoltán, az NMI vármegyei igazgató helyettesének üdvözletét és kedves szavait Landi Vivien művelődés szervező olvasta fel. Eljöttek köszönteni és gratulálni a nagybajomi és a helyi nyugdíjas klubok tagjai is.

A kiállítás június 4-ig tekinthető meg a múzeum és könyvtárban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában