Versengés

2024.05.15. 07:00

Madártoll felismerésből is vetélkedtek a diákok

A Madarak és fák napja alkalmából a közlemúltban vetélkedőn mérte össze tudását négy iskola csapata a Gyertyános-völgyében.

Harsányi Miklós

Kilenc osztály 200 tanulója kapcsolódott a második alkalommal megrendezett programba, amit a Sefag Zrt. szervezett.

A Gyakorló, a Kinizsi lakótelepi, a Lorántffy Zsuzsanna valamint a Gárdonyi általános iskola tanuló is indultak a tíz állomásos versenyen. Erdei activity, madártoll felismerés és szófelhőből erdővel kapcsolatos versírás: ezek is kiegészítették az erőpróbát, de a madár élőhelyek azonosításával kapcsolatban is bizonyították felkészültségüket az alsó tagozatos diákok. 

Éder Lilla, a Sefag Zrt. turisztikai referens elmondta: interaktív programot szerveztek, amelyen a kaposvári Klíma kuckón kívül a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek. A környezettudatos szemléletmódról éppúgy hasznos információkat hallhattak a gyermekek, mint az erdőtűzmegelőzésről, s a Gyertyános völgyi találkozóra meghívták a Magyar Madártani Egyesület kaposvári tagjait is.  

– A csapatok emléklapot és ajándékot kaptak a rendezvény végén – mondta Éder Lilla. – Legközelebb, május 25-én a Somogyi Erdők Napja kapcsán családi napot tartunk a Ropolyi pihenőhelyen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában