Tűzön forgó rekordkísérlet

2024.05.14. 07:00

Nyársra fel! Még van lehetőség csatlakozni a Szántódpusztai Majorság szalonnasütési kísérletéhez

Szántódpusztán ezen a pünkösdi hétvégén nagy dobásra készülnek: A legendás 587 fős bekecsi szalonnasütési rekord megdöntésére. A héten még csatlakozhatunk a szalonnázáshoz és részesei lehetünk az új rekord születésének.

Hajdú Marianna

Rekorddöntési kísérletre készülnek a Szántódpusztai Majorságban a pünkösdi hétvégén

Forrás: Pixabay

Május 18-án a Szántódpusztai Majorság nem mindennapi esemény színhelyévé válik. Nem csak egy új rekord születésének lehetünk tanúi, de egy valódi közösségi ünnep részesei is lehetünk. 

A nap fénypontja a hatalmas szalonnasütés lesz, ahol több száz ember fog össze, hogy megdöntsék a jelenlegi 587 fős bekecsi szalonnasütési rekordot a Szántódpusztai Majorságban. 

A helyszínen a szervezők a résztvevők számára biztosítanak nyársra való szalonnát, hagymát és egy szelet kenyeret, az első 700 fő részére.

Az esemény mindenki számára ingyenes, és 14:00 órától kezdődően a karszalagokat és a nyersanyagokat is át lehet venni a Pajta épületében. A rekordkísérlet 15:00-kor indul és az eredményhirdetés várhatóan 16:00 órakor lesz.

A programok során nem csak a rekordkísérlet színesíti a napot a Szántódpusztai Majorságban, hanem számos más kísérőprogram is várja a látogatókat. 

A bulihajó lemezlovasa, DJ Steve biztosítja a hangulatos zenei aláfestést, míg a helyi piacosok a Pajta épületében kínálják portékáikat: lángos, sült kolbász, sütemények, borok és pálinkák várják az éhes és szomjas vendégeket..

A kisvasút is befut a majorságba. A szerelvény Balatonföldvárról indul és közvetlenül a helyszínre szállítja az érdeklődőket több időpontban is: 9:30, 11:30, 13:30-kor indul a Balaton Klub elől. Az autóval érkezők számára a parkolás ingyenes. 

Fontos megjegyezni, hogy a nyársak korlátozott számban állnak rendelkezésre, így a szervezők kérik, aki teheti, hozzon magával!

Az eseményre regisztrálni itt lehet! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában