Ígéret

2024.05.16. 06:08

Szívügyük a városlakók egészsége

A 150 éves Kaposvár fejlődése és jövőbeni lehetőségei címmel tartott előadást Szita Károly polgármester szerdán a kaposvári kórházban.

Góz Lilla

 Repa Imre, a Kaposi Mór Oktató Kórház stratégiai vezetője köszöntőjében felidézte, 2019-ben jött létre a Kaposvár Egészség Szabadegyetem és az elmúlt öt évben százharmincöt előadást hallhattak az érdeklődők a prevenció jegyében. Szita Károly polgármester kiemelte, hogy szeretnék, ha 2030-ra a legegészségesebb városok közé tartozzon Kaposvár. – Öt évvel ezelőtt alkottuk meg az Egészséges Kaposvár 2030 Programot, közbeszólt a koronavírus járvány, számos rendkívüli intézkedésre volt szükség a lakosok egészségének érdekében. Majd az orosz-ukrán háború miatti energiaválsággal kellett megküzdeni. – Bármennyire nehéz évek vannak mögöttünk, nem felejtettük el kitűzött célunkat, minden megteszünk azért, hogy legyen mindenkinek munkája megfelelő bérért, gyarapodjon a város lakossága, legyünk egészségesek és csökkentsük a környezeti terhelésünket – emelte ki a polgármester. Szita Károly egy kisfilmben mutatta be, hogyan alakult ki Kaposvár, beszámolt arról is, miként lett 150 évvel ezelőtt rendezett tanácsú várossá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában