autómentes nap

2018.09.21. 17:34

Egy nap autók nélkül: a kerékpárt népszerűsítették

Hét iskola diákjai pattantak nyeregbe pénteken délelőtt, hogy kitekerjenek a Deseda tóhoz. A fiatalok és tanáraik ezzel csatlakoztak a nemzetközi autómentes naphoz.

Marosi Gábor

– Szeretünk sportolni – fogalmaztak a Zrínyi-iskola diákjai. – Biciklizni nagyon jó dolog, mert egyrészt gyorsabban eljuthatunk bárhová, másrészt pedig ezzel is mozgunk – tették hozzá a fiatalok.

A vízparton különféle feladatok várták a tanulókat. A diákok a látogatóközpontban számot adhattak elméleti tudásukról, de ügyességi számokban is bizonyítaniuk kellett. A vetélkedő programjaiban a kerékpáros ügyességi feladatok mellett, célba dobás és rúgás, akadálypálya, farönk gurítás és autóhúzás is szerepelt.

Az autómentes nap célja, hogy felhívják az emberek figyelmét – a megnövekedett autóforgalom miatt – a környezeti problémákra, valamint más közlekedési formát például a gyaloglást és a kerékpározást népszerűsítsék. A mozgásos napon a Honvéd, Zrínyi, Berzsenyi, Toldi, Gárdonyi, Kinizsi és a Toponári-iskola diákjai vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában