fotók

2018.07.20. 19:00

Már tapinthatjuk is Fonyód látványosságait

Átadták a fonyódi Dísz téren a város rézből készült miniatűr mását. A makett segítségével a gyengénlátók is képet alkothatnak a nevezetességekről.

Böcz Zoltán

A Lions mozgalom 100 éves fordulójának alkalmából a fonyódi klub egy maradandó értéket szeretett volna adni a városnak. A Lions Club céljai között szerepel a vakok és gyengénlátók segítése is, így esett a választás egy városmakettre, ahol Fonyód nevezetességeit nem csak megtekinthetik az érdeklődők, de ki is tapogathatják a rézből készült alkotáson. Az új látványosságot Stamler Lajos, és lánya, Lili készítette.

– A Fonyódi Lions Club 26 éves, szeretnénk továbbra is segíteni minden szinten, kultúra, sport és szociális téren is – mondta Bálint Lehelné a klub elnöke.

Az ünnepélyes átadón Hidvégi József hangsúlyozta: egy jó példát láthatunk a civilek és az önkormányzat összefogására. – Aki esetleg nem megy el a város külterületeire, az a maketten keresztül is megismerheti azokat a látnivalókat, ahova érdemes elmenni – folytatta Fonyód polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában