MOTOKROSSZ

2018.04.24. 11:47

Peches versenyen van túl Szvoboda

Nem sikerült jól a kaposvári motoros számára a németországi ADAC MX Masters verseny. Nem tudta befejezni egyik futamot sem.

Sonline

A hétvégén indult útjára Európa egyik legrangosabb motokrossz-versenysorozata, a Németországban zajló ADAC MX Masters. A 23 nemzetet képviselő 350 főt számláló mezőny tagja volt Szvoboda Bence is. A szezon első versenyein már bizonyította, hogy jó formában van: a cseh, az osztrák és a magyar bajnokságban is dobogóra állhatott. Sokat várt magától Németországban is.

- Az ADAC MX Masters a világbajnokság előszobájának is tekinthető ebben a sportban. Évről-évre egyre több versenyző indul el ezen a sorozaton, ahol volt és jelenlegi VB-menők ellen kell versenyeznem. Ez nagy kihívás számomra, de tavalyi is sikerült a legjobb ötben végeznem az év első futamán, így most is bizakodva tekintek a nyitóverseny elé. – latolgatta az esélyeit a futamokat megelőzően a kilencszeres magyar bajnok.

Hiába azonban a kemény téli felkészülés és az önbizalom, nem jött ki a lépés Szvobodának az ADAC MX Masters egyik legnehezebb pályáján a Drezdához közeli Fürstlich Drehnában, ahol 10.500 néző tekintette meg a küzdelmeket a hétvége folyamán. A szabadedzést az előkelő harmadik helyen zárta csoportjában, a kvalifikáción aztán elkezdődött egy komoly pechsorozat a kaposvári színeket is képviselő motoros számára az edzés utolsó pillanataiban bekövetkezett bukással, ami miatt a 29. helyre minősítette magát a királykategóriában.

 

Szvoboda mindent megtett, hogy ebből a lehetetlennek tűnő helyzetből javítson a futamokon, ami egy remek rajttal sikerült is: kiváló reflexekkel a hatodik helyre ugrott előre, de az első futam derekánál egy újabb bukás miatt feladni kényszerült a további küzdelmeket. Csuklóját fájlalta a baleset után, és a lábtartó felhorzsolta az oldalát, valamint további zúzódásokat szenvedett el. A második futam rajtjához ugyan odaállt, de pár kör után be kellett látnia, hogy ilyen állapotban nem tud tovább versenyezni.

– Nem így terveztem a hétvégét. Jó rajtot fogtam az első futamban, és szerintem be tudtam volna jönni a célba a mezőny elején. Sajnos az egyik ugrató előtt betakarták a szemüvegem, így alig láttam, mit csinálok. Nagyobb gázt húztam a kelleténél, és leérkezve elvesztettem az uralmam a motor felett, ami egy nagy bukáshoz vezetett. A csuklóm állapota aggaszt, de még nem látta orvos, úgyhogy biztosat csak később tudok mondani róla. – mondta csalódottan Szvoboda.

A folytatásban további rangos versenyek várnak a magyar bajnokra. Most hétvégén idehaza Európa-bajnoki futamot rendeznek Kiskunlacházán, ahol szintén számítanak az indulására, valamint a cseh, magyar és német bajnokság is gőzerővel dübörög. Bence szerepvállalásáról az orvosi vizsgálatok után lehet biztosan nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában