Néptáncfesztivál

2017.08.07. 17:45

Európát képviselte a Somogy Táncegyüttes Belgiumban

A Somogy Táncegyüttes egyedüliként kapott meghívást Európa képviseletére a Belgiumban megrendezett 59. Hello Schoten Werelddansfestivalra. A kaposvári táncosok többek között buryat, argentin, kanadai, új-zélandi, benini táncosokkal együtt hatalmas sikert aratva öregbítették Kaposvár és a magyar kultúra világhírnevét.

Márkus Kata

Fotó: Koch Máté

A nemzetközi c.i.o.f.f., vagyis a folklorfesztiválok szövetségének szervezete a világ több száz néptánccsoportja közül választotta ki a meghívott együtteseket, így a Somogy Táncegyüttest. A minden évben rendkívül akkurátusan szervezett, naponta többezres nézőszámot vonzó táncos-zenész esemény Belgium legrangosabb, nemzetközileg is elismert fesztiválja.

Fotós: Koch Máté

– Belgiumban, Schoten városában egy csodálatos kastély parkjában tartották a fesztivált, egy kettőezerötszázas óriási sátorban, ami estéről estére rendre meg is telt – tudtuk meg Turi Endrétől, a Somogy Táncegyüttes művészeti vezetőjétől. – A meghívott együtteseket hat kontenesről válogatták össze a sokszínűség reményében. Európából a Somogy Táncegyüttest választották, az utazókeretünk 38 táncos volt. A megszokott módon, a Somogy Zenekar kísérte a táncegyüttest. A Kárpát-medence különböző tájegységeinek autentikus táncait jelenítettük meg, köztük somogyi, szatmári, felvidéki, erdélyi táncokat. Városunk táncosai összesen 12 néptáncelőadáson léptek föl, ezen kívül tánctanításokban, workshopokban, utcai felvonulásokon jeleskedtek. A kaposvári táncosok többek között buryat, argentin, kanadai, új-zélandi, benini táncosokkal együtt hatalmas sikert aratva öregbítették városunk, és a magyar kultúra világhírnevét.

A fesztiválszervezők és a nagyszámú érdeklődő közönség szimpátiája alapján a színvonalas mezőnyben a magyarok az egyik legjobbnak bizonyultak. A világszinten is elismert, ötszáz önkéntes által segített Schoteni Fesztivál Arany Érdem Plakettjét kapták, valamint a kizárólag a Somogy Táncegyüttes részére adományozott Művészeti Elismerő és Ajánló Diplomával méltatták a Somogy Táncegyüttes nemzetközi szinten is jegyzett sikerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában