Ars Sacra

2017.09.18. 16:36

„Aki semmitől sem fél, hanem bátran küzd”

Ne féljetek címmel az Ars Sacra Fesztivál alkalmából rajzpályázatot hirdettek: az óvodások és az iskolások összesen 93 pályaművet készítettek, melyekből hétfőn kiállítást nyílt a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. Tizennyolc gyermek részesült elismerésben,

Harsányi Miklós

– A hétfejű sárkánnyal harcolt a lovag, aki semmitől sem fél, hanem bátran küzd – mondta a hat éves Sarkadi Kiss Csanád, aki a Szántó utcai óvodába jár, s alkotásával a második helyezést érte el. – Nagyon szeretek rajzolni és mindig a jó győz.

Miklai Dorina – rajzfilmélmény alapján – az éjszakai szellemeket rajzolta meg, s olyan remekül sikerült az alkotás, hogy különdíjjal jutalmazta a zsűri. Fodor Zoltánné, a Szántó utcai tagóvoda vezetője szerint jó, hogy meghirdették a pályázatot, s a témát két oldalról közelíthették meg az apróságok. – Egyrészt megfestették, mitől tartanak, illetve azt, milyen körülmények között érzik magukat tökéletes biztonságban a gyermekek – folytatta a szakember. – Hihetetlenül sok információ, élmény éri őket minden nap, s a rajzolás abban is segíthet, hogy a feszültségek, szorongások enyhüljenek.

Az óvodásoknál Antalicz Kristóf (Békevár óvoda) nyert, az alsósoknál Rockenbauer Petra, a kaposmérői Hunyadi János iskola diákja, a felsősöknél Mogyorósi Kamilla, a kaposvári Gárdonyi iskola hetedik osztályos tanulója végzett az élen, több különdíjat adtak át, a könyvtárosok díját Belányi Lilla (Zrínyi iskola) és Sian Leigh (Nagyboldogaszony Katolikus Általános Iskola) kapta, az Ars Sacra díjat Faragó Fanni (Nagyboldogasszony iskola) vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában