premier előtt

2018.03.09. 22:22

Az Óz főpróbáját tartotta a Roxínház

Pintér Kata rendező szerint Óz mindenkinek mond valamit, főleg a filmélmények miatt.

K. G.

Az Óz főpróbáját tartotta pénteken a Roxínház a vasárnapi bemutató előtt. Pintér Kata rendező szerint Óz mindenkinek mond valamit, főleg a filmélmények miatt. Az eredeti amerikai musical nyomán dolgoztak. A szövegkönyvet Baum regényét felhasználva Pintér Kata szerkesztette. Sebesi Tamás a musical alapján írta a zenéket és Szabolcsi János a dalszövegeket. Az előadásban a Roxínház tagjaiból ötvenen állnak színpadra, köztük a tanodások.

A nézők Dorothy szerepében két fiatal tehetséget, Ács Pannát és Solymos Lucát láthatják. A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán látványtervezőként végzett Dóra Diána a díszlet kitalálója. Míg a külön-külön is egyedi, összesen tizennégy darab varjúmaszkot Fábián Kitti készítette el. Az Ózt alakító bábot szintén a Művészeti Karos, plasztikai ábrázolás szakon végzet fiatal alkotta meg. A rendező a főpróba előtt elmondta: igyekeztek minél színesebben színpadra állítani a nagy varázsló történetét, az eredmény pedig egy izgalmas, igazi mai előadás lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában