siker

2018.04.18. 09:33

Díjeső hullott a ságvári művészeti iskola diákjaira

Ötvenegy intézményből érkezett 605 alkotást bíráltak el a „Parafrázis 2018” című országos festészeti verseny középdöntőjében. Ahonnan a Szilády Áron Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hét növendéke jutott be az Egerben rendezett döntőbe. Vizuális képességüket felmérve, két különböző típusú feladat várt a gyerekekre.

Gamos A.

Az eredményhirdetésnél díjeső hullott a tehetséges somogyi képzőművészekre. Ugyanis három korcsoportban összesen 12 tanulót díjaztak, és ebből öten a ságvári intézmény diákjai voltak. Különdíjban részesült az első korcsoportban Horváth Gyula, a másodikban Báró Kinga. Marcsik Fanni első, Dányi Fanni 3. helyezést ért el, a 3. korcsoportban Merényi Viktória nyerte a 2. díjat. De a verseny további két döntőse, Szél Jázmin és Pasztosics Anna is szépen helytállt.

„A cipő, ami a lábadon lehetne!” országos pályázatra először neveztek, és a maguk tervezte és készítette cipővel heten kerültek be a második elődöntőbe. Ahol a téma az volt, hogy kiegészítőt kellett tervezni és megalkotni. A júniusi badacsonytomaji fináléban Dányi Fanni és Léner László szerepelhet.

A VII. országos festészetverseny felhívására tíz pályamunkát küldtek be a ságvári iskolából, Dányi Fanni művét beválogatták a kiállítás anyagába. A felkészítő tanárok Balogh Ferencné és Somi Leventéné voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában