NAGY SIKER

2018.09.06. 09:11

Domingo neve ezúttal is garanciát jelentett

Európa elismert szervezőcsapata emblematikus eseményt hozott Pécsre és óriási sikert aratott.

Mészáros B. Endre

Nagy sikerrel zárultak a Plácido Domingo Classics idei eseményei. Maximiliano Gregorio Cerndas, Argentína magyarországi nagykövete pedig így fogalmazott:

a programok kivételesek voltak, a menedzsment szervezése elismerést érdemel.

Az augusztus 29.–szeptember 1. között Budapesten, Villányban és Pécsett megrendezett zenei és gasztronómiai rendezvények Argentína sokszínűségéből adtak ízelítőt. A Budapesti Hiltonban Tarlós István fővédnökségével szervezett exkluzív Argentin Estet.

Jelentős érdeklődés kísérte a világhírű művész, Gustavo Santaolalla tiszteletére rendezett villányi Cabernet Franc – Malbec borkonferenciát, melynek Bock József és Horkay András voltak a házigazdái, és az esemény zsűrijében Kolumbia, Chile és Libanon magyarországi nagykövetei is helyet foglaltak. A Nagy István agrárminiszter fővédnökségével létrejött ankét felhívta a figyelmet a magyar vidék értékeire, s jó alapja lehet egy magyar–argentin agrárcsúcsnak is.

A Plácido Domingo Classics fő eseménye a többszörös Oscar-, Golden Globe-, Grammy-díjas Gustavo Santaolalla nagysikerű koncertje volt, aki első alkalommal lépett magyar közönség elé. Az estnek Gallusz Nikolett és Solymosi Péter voltak a vendégei, és Csányi Valéria dirigálásával a Pannon Filharmonikusok az állandó közreműködője. A koncert végén a publikum hangos ovációval, állva ünnepelte a világsztárt.

A fesztivál utolsó napján Brenner János atya boldoggá avatása tiszteletére bemutatott Pergolesi: Stabat Mater szoprán és mezzo szólamait a Budapesti Operaház vezető művészei, Sümegi Eszter és Wiedemann Bernadett énekelték, majd a programsorozatot a Széchenyi tér – Főtér színpadán a Club 54 koncertje zárta. A pécsi eseményeknek Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke volt a házigazdája és védnöke. Az évente bemutatásra kerülő Plácido Domingo Classics állandó védnökségét Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár vállalta.

A Plácido Domingo Classics ismét bizonyított: a közönség örömére 2007 óta évről évre olyan kulturális programokat hoz Pécsre, melyek a város emblematikus, nemzetközileg is elismert eseményeivé válnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában