kiállítás

2018.11.16. 19:46

A szülészorvos meditatív világa a múzeum falai közt

A részletekre koncentráló, ismétlődő motívumokkal dolgozó munkái a fényképészet, a képzőművészet, a digitális világ határterületein mozognak.

K. G.

A falak kopottas magánya, a kiürülő vasárnapi utca, omladozó házak – a mindennapjaink látványából a fotós a belső hangjára figyelve alkotott egy meditatív világot, kiterjesztve az egyéni látásmódját. Nagy Miklós kiállítása pénteken nyílt meg a Rippl-Rónai Múzeumban. Az alkotó Nagyatádon született, a családja kaposvári származású.

Szülész-nőgyógyászként dolgozott a kaposvári kórházban és Nagyatádon is, majd Győrben telepedett le. A részletekre koncentráló, ismétlődő motívumokkal dolgozó munkái a fényképészet, a képzőművészet, a digitális világ határterületein mozognak. Műgyűjtőként és fotósként a kortárs magyar képzőművészet nagyjait inspirálta. Kiállítását Géger Melinda művészettörténész nyitotta meg, méltatva az alkotót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában