Szemtől-szembe

2018.11.26. 18:51

Felidézték a nagy találkozás pillanatait

A Kossuth-díjas erdélyi magyar költőre, Kányádi Sándorra emlékeztek hétfőn este Várdán.

Marosi Gábor

A pár hónappal ezelőtt elhunyt író 2001-ben járt az alig több mint 500 lelkes településen a Szemtől-szembe elnevezésű irodalmi est vendégeként. A 17 évvel ezelőtti, nem mindennapi pillanatról, felvételt is készült, amit azóta digitalizáltak és a hétfői emlékesten levetítettek az érdeklődőknek. Emellett azokat a fényképeket is bemutatták, amelyek egy csíkszeredai kiránduláskor készültek Kányádi Sándor társaságában.

A több évig tartó Szemtől-szembe sorozatnak összesen 11 vendége volt. A várdaiak meghívását olyan ismert emberek fogadták el, mint Moldova György, Gyurkovics Tibor és Szász Endre. Az irodalmi est 2003-ban, Szász Endre halálával ért véget, a beszélgetéssorozatot, azonban már régóta szerették volna feleleveníteni a faluban. Ennek volt első állomása a Kányádi-est.

Varga András, a település polgármestere kérdésünkre elmondta; az irodalmi est célja – a kultúra megismerése mellett – a közösségépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában