elismerés

2019.05.23. 18:06

„Kincses Kultúrovoda” címet kapott a Szántó utcai intézmény

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat eredményeként a kaposvári Szántó utcai Tagóvoda elnyerte a „Kincses Kultúróvoda 2019” címet.

Andricz Gabriella

A több mint 100 pályázó közül az országban 29 óvoda részesült elismerésben. A pályázat kiemelt célja, hogy az óvoda kulturális tevékenységében a meglévő értékeket elismerje és elősegítse az óvodáknak a helyi kulturális intézményrendszerekkel való együttműködését. A díjazott intézmények a 2019/2020-as nevelési évben lehetőséget kapnak arra, hogy az általuk megtervezett komplex kulturális programtervet megvalósíthassák, a civil szervezetek és a kultúraközvetítő intézményekkel való aktív kapcsolatuknak köszönhetően. A célok megvalósítását segítő 1, 3 millió forintos támogatáshoz Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár gratulált az intézményvezetőknek Budapesten.

– A pályázat elnyerésével eddigi szakmai munkánk megerősítést nyert, hiszen a Szántó utcai óvodában mindig nagy hangsúlyt fektettünk a művészeti nevelésre, a Pedagógiai Programunkban is kiemelt szerepet kap az intézmény kultúraközvetítő szerepe – mondta el Fodor Zoltánné tagóvoda vezető. – Folytatni szeretnék a már elmúlt években kiépített együttműködést a partnerintézményekkel, többek között a Liszt Ferenc Zeneiskolával, a Rippl-Rónai Múzeummal, az Agorával, a Csiky Gergely színházzal és a Szennai Skanzennel. Célunk, hogy a hozzánk járó gyermekek az általunk kínált lehetőségeken keresztül fogékonyak legyenek a kultúrára, nem beszélve arról, hogy fantáziájukra, alkotókedvükre, kreativitásukra is fejlesztően hatnak az élmények.

Az óvoda szeretne továbbá új kapcsolatrendszereket kiépíteni, illetve egy Kincses kultúrösvényt is létrehoznának, ahol az egyes pontokon kihelyezett képek által a gyermekek újra felidézhetik a múzeumokon, kirándulásokon szerzett élményeiket, mindamellett, hogy fontos kiegészítője lehet a tanösvény a mindennapi játékos tevékenységeknek is. – Fontos számunkra, hogy a gyerekek érezzék a ráismerés örömét, az „ide tartozom érzése” észrevétlenül, könnyedén sajátjukká váljon – mondta az óvodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában