Miénk a Város fesztivál

2019.09.10. 17:30

Örökzöld csókkirály

Fenyő Miklós már több mint ötven éve van a pályán és örvendezteti meg slágereivel rajongóit.

Fenyő Zsuzsa

– Hogy érezte magát a kaposvári koncerten?

– Jó volt a hangulat, örülök, hogy ennyien eljöttek.

– Meg tudná mondani mi a titka annak, hogy évtizedeken keresztül ilyen sikeres valaki?

– Egyszerűen csak teszem a dolgom. Bemegyek a színpadra, tudom a műsort, tudom a dalokat, tudom, hogy mit akarok mondani prózában és zenében is. Mindig gondosan válogatjuk a dalokat, megvan az oka, hogy miért vesszük elő ebből vagy abból az évből pont azt a slágert. Nem akarok függönyt húzni a közönség és közém, hanem együtt akarok velük működni, szeretném boldoggá tenni az embereket. Ez az én filozófiám, én így csinálom ezt az egészet, most már tényleg ötven plusz néhány éve.

– Mi mozgatja a legjobban ennyi év után is?

– Azt szeretem a legjobban, hogy együtt vagyunk és talán nem csak én érzem ezt, hanem a közönség is. Az a legjobb, hogy közösen hozunk létre valamit. Szerintem ez határozza meg a koncerteknek is a hangulatát és az én gondolkodásomat is erről az egészről. Nagyon régen kezdtem a pályát másokkal együtt, és akkor még annyira fiatalok voltunk és annyira kezdők, hogy nem is nagyon tudtuk, mit tegyünk ezzel a helyzettel, hogy híresek lettünk, hogy a csajok rajonganak. Aztán ebből a helyzetből próbált kihozni mindenki valamit. Azt hiszem én kihoztam ebből, ami számomra fontos volt.

– És mi volt az?

– A közösségi érzés amit megpróbálok megteremteni a koncertjeimen. Ezért teszem a dolgomat, mert erre vágyom újra és újra.

– Vannak olyan slágerek, amelyek már évtizedek óta a közönség kedvencei, és minden koncertjén el kell énekelnie. Nem érzi terhesnek néhanap a sok ismétlést?

– Ha a közönség nem unja meg, akkor én sem, egyébként pedig időről-időre valami újdonságot csepegtetek a dalaimba. Nem tud unalmas lenni, hiába ötven éves egy dal, mert mindig más a közönség, más a hely. Az élő koncerteknek van egy varázsa, ami soha nem ugyanolyan.

– Mi az, ami fiatalon tarja?

– Ha valaki húszéves korában elkezd valamit csinálni, és az ami akkor hajtotta évtizedeken keresztül, ugyanúgy hajtja, mindig működik, az egyfajta igazolása annak, hogy valamit jól csináltam, csinálok. Ez az egyik. A másik, pedig, hogy elvarázsoltak vagyunk mindannyian, nem csak én, nem csak a társaim, hanem a közönség is.

Anno apu és anyu is felcsavarta a szőnyeget, ma már az unokák tekerik

Fenyő Miklós dalait, bármilyen formációban is láthattuk, láthatjuk a színpadon, túlzás nélkül állíthatjuk, minden korosztály kedveli, ismeri. – Azt gondolom, ezek a dalok időtlen slágerek, vagy azzá váltak. Úgy is lehetne mondani, hogy a Csavard fel a szőnyeget, a Csókkirály és a Made in Hungária, a Napfény a jégen, egyidősek, holott igazából nem egy időben készültek – mondta a slágertitkokról a koncertet követően az elnyűhetetlen énekes. Fenyő Miklós hozzátette: ezeket a dalokat mai gyerekek is ismerik, hiszen a szüleik erre buliztak, a nagyszüleik pedig ezen nőttek fel. Aztán eljönnek és látják azt az embert a színpadon, és azt mondják hú, ő az tényleg, akit közösen hallgattunk a nagymamival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában