bejárás

2019.12.07. 17:11

Ezernyi csoda vár mindenkire a Csiky Gergely Színházban

Rendhagyó színházi látogatásukra kísérhetett el nemrégiben hírportálunk, a Sonline.hu hat gyermeket. Sarkadi Kiss János, a Csiky Gergely Színház színművésze mutatta be az apróságoknak a kívül-belül teljesen megújult teátrumot.

Bebe, Bobó, Csani, Doni és a két nagy lány, Lili és Julcsi elhatározták, nem halogatják tovább, lesz, ami lesz, jöjjön, aminek jönnie kell! Minden bátorságukat összeszedve egy téli estén azért is bekukkantanak a mindig ragyogó világításával folyton hívogató, hatalmas ékszerdobozba, ami hetek óta mágnesként tapasztja arcukat az autóüvegre, s csavarja félre a fejüket, ha éppen véletlenségből szüleik arra sétálnak, benéznek a piacra, vagy vonathoz rohannak. Összefogtak tehát, és beléptek a forgóajtón, amiről kiderült, egy emelettel lejjebbi bejárást biztosít, mint évtizedekkel ezelőtt nagyszüleik, szüleik megszokhatták, amikor ők is felfedezni akartak Kaposvár hetedhét határon túl híres palotájában. Nem bánták, a kipörgésük szédületében, valahol a világos ruhatár és a kedves jegyértékesítők között Jancsi (Sarkadi Kiss János) hű társként szegődött melléjük. S egy percre sem hagyta magára a maroknyi csapatot, végigkalauzolta őket a csillogó, vibráló, élettel lüktető Csiky Gergely Színházon. Ezernyi csoda várt rájuk...

 

Már az első kacajok és tyúklépések után kiderült, Jancsi azért ismeri jól a teljesen új, zegzugos és mégis tágas ékszerdobozt, mert neki a színház a munkahelye. Azonnal elvitte a hat gyereket az ugyancsak emeletnyi süllyedésben található művészbejáróhoz, ahonnan a segítségként lift is vezet a birodalom másik titokzatos kapujához.

A magától csukódó ajtók, a mindent látó ügyelő száz szemén át a díszletben sorakozó fegyelmezett fegyelmezetlenségig, a sminktükrök bájos mosolyáig mindent bejárhatott a kicsiny, de annál lelkesebb kölyöktársulat. Hol egy bajusz ragadt rájuk, hol egy paróka esett a fejükre, de egy percig sem csüggedtek. Még jó azért, hogy előtte szerencsére muszáj volt megállni Lázár Kati fájánál, ami ma is ugyanúgy energiával tölti fel a törzsének ölelőit, mint a színészlegendát, aki gyakran karolt a nemes növénybe szeretetből.

A csodafa ezen az estén sem volt hálátlan, de hogy hogyan adott mindenkinek téli fagyit, járjanak utána azok, akik szeretik és keresik a csodákat, a " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Sonline.hu videójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában