95 éves

2020.02.15. 19:00

Jubileumi hangversennyel ünnepelt a Vikár Béla Vegyeskar

Kilencvenöt éves a Vikár Béla Vegyeskar: a kerek évforduló alkalmából szombaton este jubileumi hangversenyt rendeztek az Együd Árpád Kulturális Központban. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte az énekeseket, s Varga László megyés püspök is részt vett az ünnepségen.

Harsányi Miklós

Fotó: ZSOLT HOFFMANN

A dalárda első fellépése 1925 február hetedikén volt Kaposváron: a kezdetekről is megemlékezte a telt házas koncerten, melynek az Agóra adott otthont. A zsúfolásig megtelt nagyteremben először a Kodály iskola diákjai léptek fel. Ludmány Géza karnagy azt mondta: a közös érdeklődés és a zene szeretete erős kapocs, s ez hosszú idő óta egybetartja a csapatot.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere rámutatott: olyan kórust köszönthetünk, amely az elmúlt évtizedekben számos helyen képviselte városunkat. Nagydíjat, fő- és különdíjat és első helyezést érdemeltek ki, s ahol felléptek sok tapsot kaptak. A polgármester megköszönte azt a nagyköveti munkát, amit a vegyeskar városunk érdekében elvégzett. Arról is szólt: az elmúlt 95 év nem telhetett volna el karizmatikus emberek nélkül.

Köszönettel és hálával tartozunk mindannyian azoknak, akik az iparos dalárdával útjára indították 95 évvel ezelőtt a kórust. S azoknak is, akik a második világháborút követően már vegyeskarként hozták létre a csapatot. Szita Károly méltatta Zákányi Zsolt és Ludmány Géza munkásságát, a polgármester díszoklevelet adományozott a Vikár Béla Vegyeskarnak, s külön köszöntötte a karnagyot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában