interjú

2020.07.12. 11:30

Zöldítené a színházat a fiatal színésznő

Példaértékű a Csiky Gergely Színház alkotóközössége, véli Szabó Nikolett, a társulat egyik legfiatalabb tagja. A színésznő két éve szerződött ide, azóta több szerepben is láthatta a közönség.

Marosi Gábor

– Az egyetem után rögtön Kaposvárra szerződött? Miért a Csikyt választotta?

Olt Tamás hívott, de korábban is volt kapcsolatom a színházzal. Másodévesként bent voltam Az eltört korsó című előadásban. Természetesen nézőként is jártam itt, Kaposváron voltam egyetemista. A gyakorlati évemet a Nemzeti Színházban töltöttem, mégis ide jöttem, mert nagyon jó szerepeket ajánlottak. Emellett Tamás beszélt arról, hogy milyen színházat szeretnének csinálni, és az nekem nagyon tetszett. Egy vidéki városban csak egyetlen színház, egyetlen társulat van, a tagok között családiasabb a viszony. Itt sokkal jobban egymásra vagyunk utalva, mint mondjuk Budapesten.

– Ezek szerint jól érzi magát Kaposváron…

– Abszolút. Jó a társulat, és hamar befogadtak, jó érzés itt lenni. Már ebben a két évben is nagyon szoros barátságok szövődtek. A fiatalok közül sokat már korábbról is ismertem.

– Idősebb színészekkel, munkatársakkal milyen a viszonya?

– Jó érzés, hogy az idősebb színészek is érdeklődnek irántam és figyelik, hogyan dolgozom. Tanácsokat adnak, beszélgetünk a munkáról. Nagyon jó, hogy ilyen figyelem van itt egymás iránt, és mindenki azt szeretné, hogy a másik jól dolgozzon. Nem az egyéni érdekek dominálnak, hanem a csapatmunka. Nyilván nincsen túl sok tapasztalatom, mert sok színháznál még nem jártam, de azok közül, ahol voltam, itt tényleg azt érzem, hogy ki tudom hozni magamból a legtöbbet.

– Nem tudom, hogy meg szeretné-e nevezni, de van olyan idősebb kolléga, aki inspirálja és sokat tanul tőle?

– Akikkel eddig dolgoztam, valamennyiüktől el tudtam lesni olyasmit, amit hasznosíthatok a munkám során. Hatalmas élmény együtt dolgozni velük és tanulságos is.

– Van olyan főszerep, amit szívesen eljátszana?

– Alapvetően nem szerep érdekel elsősorban, hanem témakörök, történetek és formák. A következő évadban az Alice csodaországban is színpadra kerül, és én leszek majd a címszereplő. Nekem ez egy olyan történet volt, amit mindenféleképpen szerettem volna egyszer megcsinálni színházban. Nem feltétlenül Alice-ként, csak benne lenni abban a próbafolyamatban, ami ezzel foglalkozik. Sok minden érdekel, szívesen kísérletezem, és különösen nyitott vagyok mindenre, amiben zene van.

– Azt hallottam önről, hogy megzöldítette a Csiky társulatát.

– Számomra nemcsak a színpad, hanem a környezetvédelem is nagyon fontos. Pályaválasztáskor az egyik hajdúböszörményi középiskola környezetvédelmi szakát is megjelöltem, végül azonban a debreceni Ady-gimnázium drámatagozatát választottam. Szabadidőmben kertészkedek, balkonkertészkedést tanulok. A Természetesen Csiky projektünket több színésztársam is támogatja, és jótékonysági koncertre is készülünk nemsokára.

Már elkezdődött a bérletértékesítés

A Csiky Gergely Színház dísz­évadának második felvonása a DÍSZÉVAD 2.0, amelyre július 1-jén megkezdődött a bérletértékesítés!

Csiky Gergely Színház Jegyiroda nyitvatartási ideje július 1-től augusztus 19-ig: hétfő–péntek: 9.00–14.00.

Augusztus 24-től: hétfő–péntek 9.00–17.00, az előadások napján 19.00 óráig.

Szombat–vasárnap: előadáskezdés előtt 1 órával. Csiky Gerely Színház Jegyiroda: Kaposvár, Rákóczi tér

Tel.: 82/511-207, 511-208.

e-mail: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában