ünnep zárás/kezdés

2020.11.24. 14:00

Befejeződött az egyházi év a vasárnapi ünneppel

Krisztus Király vasárnapja egyben az egyházi év befejezése, hiszen egy hét múlva már megkezdődik az advent, a karácsonyra való előkészület időszaka.

Kiss K.

A mostani alkalommal Árpád-házi Szent Erzsébetre, a Katolikus Karitász és egyben a szegények védőszentjére is emlékeztek a szentmisén a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban Marcaliban. Ilyenkor gyűjtést is szerveznek a szegények javára a városban, melyet a karitász aktivisták gyűjtenek össze az istentiszteleten.

A befolyt adományokból élelmiszercsomagokat fognak összeállítani, amiket a helyi rászorulóknak juttatnak el Jézus születésének ünnepe előtt. Az idei esztendőben a járvány­ügyi rendszabályok betartásával idézték fel Szent Erzsébet legendáját Tóth Eszter Ágnes gimnazista tolmácsolásában. A hagyományos, korona, kenyér és rózsák kíséretében zajló bevonulás elmaradt ezúttal. E helyett azonban most csak egy rózsákkal körbevett kenyércsokor jelképezte a híres szent csodás tettét.

Az istentiszteleten Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános Krisztus királyról is szólt szentbeszédében: Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta az emberekért. Krisztus tehát a tökéletes szeretet jelképe, amely példa kell, hogy legyen mindenki számára. A témához kapcsolódva elhangzott Sík Sándor: Krisztus Király című verse is, melyet Kozma Krisztián Kazinczy-díjas előadó mondott el. Ezen a szentmisén Iván atya megbérmált egy fiatal hittanos lányt is, aki az elmúlt alkalommal nem tudott jelen lenni, de most örömmel jött bepótolni a szentség felvételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában