Helyi kultúra

2021.01.09. 11:30

Meghívták a texasi countryfesztiválra a nyughatatlanokat

Bár a pandémia miatt az idén igencsak megritkultak a lehetőségek, hogy a zenészek színpadra állhassanak, ez nem jelenti azt, hogy teljesen eseménytelenül telt volna az év.

Vigmond Erika

A Johnny Cash életrajzi filmjéről elnevezett – Nyughatatlan zenekar elhozta az Egyesült Államokból „Az Év Zenekara” díjat. A zenekarnak Somogy megye sem ismeretlen. Számos fellépési helyszín mellett például Marcaliban forgatták az Ég veled című daluk klipjét, melybe helyi lakosokat is bevontak.

Jeffersonban rendezték meg azt a countryfesztivált, ahova a Nyughatatlan is meghívást kapott. A nemzetközi countrytalálkozóra Hollandiából, Izlandról, Mexikóból és Amerikából is érkeztek fellépők.

A korlátozások miatt ezt az eseményt is virtuálisan rendezték meg, természetesen csak a meghívott előadóművészek részvételével. A hatfős szakmai zsűri a Nyughatatlant a „Band Of The Year”, azaz az év zenekara díjjal jutalmazta.

Kovács Kornéltól, a zenekar vezetőjétől megtudtuk: a zsűri a hangzást, a megjelenést és a műsor összeállítását díjazta. Egyedül a zenekar nevének kiejtésével akadt problémájuk. – Meghívást kaptunk a 2021-es találkozóra is – tette hozzá a zenekar frontembere. – Bízunk benne, hogy már személyesen is részt tudunk venni a fesztiválon, mert a fellépést egy amerikai koncertsorozattal is szeretnénk összekötni, s bejárni a vidéket, ahol a műfaj született.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában