mint a mesében

2021.02.13. 15:15

Online nyílik a függöny vírushelyzetben

Annak ellenére, hogy a színházak még egy ideig biztosan zárva tartanak, a kaposvári Roxínházban és a befogadószínházként működő Bábszíntérben sorra születnek az előadások. A Roxínház Valentin-nap alkalmából egy zenés összeállítás keretében készül online bemutatóra, a Bábszíntérben pedig több alkotócsoport is próbál.

Andricz Gabriella

Fotó: LANG ROBERT

A Roxínház csokorba szedte azokat a dalokat, amelyek a szenvedélyes, lángoló, romantikus, bolondos szerelemről szólnak. – A Valentin-nap a szürke februárt egy kis színnel és szeretettel tölti meg – mondta el Szabolcsi János, a Roxínház alapítója. – A zenés-táncos műsorban, ami február 14-én lesz elérhető, nézőinket egy olyan letűnt világba vezetjük, ahol minden úgy van, mint a mesében, ahol még ma is a mese a valóság. Az online műsorban részletek lesznek többek között a Hair, a Sose halunk meg, A dzsungel könyve és az Anconai szerelmesek című előadásokból.

A Bábszíntérben is folyamatos műhelymunka zajlik a járványhelyzet alatt, a pécsi Keret Alkotócsoport a kaposvári Bábszíntérben hozta létre legújabb előadását.

– Egy fantasztikus helyszínen állítottuk színpadra a Kisrigók című darabot Paulon Veronika hasonló című mesekönyve nyomán – mondta el Nagy Viktória Éva, a darab rendezője, aki már több alkalommal játszott a Bábszíntérben. – Nagyon jó hangulatú pár napot tölthettünk a városban Pályi Jánosnak köszönhetően. A próbákat megelőző műhelymunkákat is itt tartottuk, gyakorlatilag Kaposváron született meg az egész darab, és reményeink szerint hamarosan lesz alkalmunk bemutatni az elkészült előadást az itteni gyerekeknek is.

Góbi Rita táncművész is visszatérő vendég Kaposváron, ő egy olyan darabot állított színpadra, amelyben a mindennapi reggeli felkelést játssza el táncban, annak minden nyűgével és örömeivel. – Eredetileg decemberre tűztük ki a bemutató időpontját, de most már tervezni sem merünk előre, hisz még eléggé bizonytalan a helyzet – mondta el Góbi Rita. – A tapsot viszont már mindannyian nagyon várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában