jutalom

2021.03.04. 17:00

A második helyre muzsikálta be magát, így egy élő barcelonai felvétel a jutalma

Mint arról már korábban beszámoltunk, Budai Róbert zenész is részt vett azon a spanyol rádió által meghirdetett nemzetközi versenyen, melyen a Resistiré 2020 című dalt a saját hangszerével kellett kísérnie, és az erről készített felvételt elküldenie Barcelonába.

Kiss Kálmán

Az ottani rádió először leadta a beérkezett produkciókat, melyekre szavazni is lehetett. A versenyszabályok szerint a második adásba kerülés feltétele a tizenötezres hallgatottsági és telefonos szavazat összesítéséből származó minimumszint elérése.

A rádiócsatorna ezután minden egyes továbbjutás alkalmával plusz 500 hallgatottsági elvárással emelte a mércét. A marcali szaxofonos az első fordulóban öt alkalommal is adásba került, így Kanadát és Mexikót utasította maga mögé. A következő alkalommal már kilencszer szerepelt, ahol a lengyel vetélytársát is megelőzte. Végül az orosz ellenfele ugyan kifogott rajta, ám a marcali zenész így is a második helyre muzsikálta be magát.

Ezzel Budai Róbertnek egy nagy álma valósult meg, hiszen ez az eredmény feljogosítja arra, hogy a nyár folyamán Barcelonába utazzon, ahol egy élő felvételt készítenek vele, és ott majd a nemzetközi porondon is megcsillogtathatja tudását.

A marcali zenész elmondta, nagyon büszke az elért eredményére, hiszen Paraguay mellett olyan országokat utasított maga mögé mint Kolumbia, Kanada, Mexikó, Argentína, az Egyesült Államok és Lengyelország. Annál is inkább büszke, mert kiderült, a szaxofonos kategóriában összesen kilenc országból érkeztek felvételek a megméretésre.

Fotó: Kiss Kálmán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában