tehetség

2021.05.28. 15:20

Akár fújja, akár üti, sikerre viszi

Országos zenei versenyen ért el kiemelkedő eredményt Fajtai Gergő, a katolikus iskolában működő alapfokú művészeti iskola tehetséges növendéke. A nyolcadik osztályos fiú az online formában megrendezett trombitaverseny döntőjében hetedik helyezést ért el.

Andricz Gabriella

Gergő azon kívül, hogy a trombitajátékával évről évre egyre sikeresebben szerepel, az ütőhangszerek világában is otthonosan mozog. – Első osztályos korom óta tanulok zenélni – mondta –, kezdetben furulyáztam Zsiga-Vass Noémi tanítványaként, majd második osztálytól tanultam trombitálni Bogáthy Gábor növendékeként. Számomra a zene a legjobb kikapcsolódás. Az idei verseny a pandémiás helyzet miatt annyiban volt más, mint a többi, hogy egy videófelvétel alapján döntött a zsűri. Már a tavalyi év vége óta készültem a versenyre, ami az online időszak alatt egy kicsit nehezebb volt, de a tanáraim mindenben segítségemre voltak – folytatta Gergő, aki a trombita mellett dobol, xilofonon, marimbán is ügyesen játszik.

– Egészen kicsi volt, amikor észrevettem, hogy szinte mindenen ritmust játszik, ami a keze ügyébe kerül – mondta Gergő édesanyja. – Mostanra pedig saját korcsoportjában az országos top 10-ben benne van.

Gergő a győri Zeneművészeti Szakgimnázium ütő tanszakára is felvételt nyert. –Nagy volt a dilemma, hogy merre menjen tovább, hisz nehéz elengedni, de meggyőződtünk arról, hogy jó helyre kerül – mondta el az édesanya, majd hozzátette, a zenetanulásnál is meghatározó a tanár-növendék viszony, ezért remélik, a győri intézmény tanáraival is olyan kapcsolata alakul majd ki, mint a katolikus iskola zenetanáraival, akiket példaképének tekint.

 

Ezek is érdekelhetik