alkotás

2021.05.13. 09:00

Somogyjádról egészen New Yorkig jutott a festménye

E-mailben kapta meg nemrégiben azt az értesítést Hartmann Kitty, amelyből kiderült, hogy egy New York-i galériában a nap művészének választották. Önéletrajza mellett egy gésát ábrázoló és különleges cipős festményét tették ki az online tárlat oldalára.

Góz Lilla

– Nagyon meglepődtem és jó érzés volt, hogy egy világhírű galéria népszerűsíti a festményeimet – mondta el Hartmann Kitty, akinek képét a new york-i See Mee Galéria népszerűsíti.

Elmesélte, jelenleg egy kanadai brókerrel dolgozik és kriptovalutákról készít festményt és mozgóképet. Meghívást kapott egy barcelonai világkiállításra is a közelmúltban.

– Sajnos a járványhelyzetben minden kiállítás az online térbe került át, de nagy öröm számomra, hogy Somogyjádról így is eljutnak a világ több tájára az alkotásaim – mondta el a fiatal festő. Hartmann Kitty korábban egy aranyhajú portrét készített Donald Trump amerikai elnökről, valamint a legjobbak közé választották a „Nők a Riói Olimpián” pályázatra készített festményét. Egy ikonképet ajándékozott Somogyvárnak, de például az ő alkotása díszíti a Budai várkapu bejáratát. A Magyar címer az angyalokkal elnevezésű alkotás egy kidolgozott fa alapra került, amit Rostás Árpád készített el neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában