kulturális élmények

2021.06.17. 19:57

Tárlat nyílt a Kapos ART harminc évéből

Nagyszabású kiállítást nyílt csütörtökön este a Vaszary-képtárban, amely a Kapos ART elmúlt három évtizedébe enged betekintést a kultúrára éhes látogatók számára.

Harsányi Miklós

A Kapos ART Képző- és Iparművészet alapításának 30. évfordulója alkalmából nagyszabású kiállítás nyílt csütörtökön este a Vaszary-képtárban. Alkotások, korabeli meghívók és tablók egészítik ki a tárlatot, az ünnepség nyitányaként Csermann Ádám basszusgitár előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

– Meghatottan látom, hogy ilyen sokan jöttek el és kíváncsiak a munkánkra, erre a három évtizedre – mondta Halmos Klára, a Kapos ART titkára. – A kiállítást hosszadalmas előkészítő munka előzte meg. Melyet az elmúlt pár hónapban végeztek.

Pintér Rómeó kaposvári alpolgármester a jubileum kapcsán kiemelte: 30 év az már egy emberöltő. Az egyesületben emberéletek munkája áll benne, s rengeteg áldozat, erőfeszítés, idő, munka, alkotó tevékenység és kreatív energia mindaz, amit ezeken a falakon lévő képek ábrázolnak. Megköszönte az óriási munkát, s a jublieum kapcsán emlékplakettet adott át. Szemadám György festőművész-író személyes élményeit felelevenítve köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában